Brackets, Masaüstü için sublimetext editör’den sonra bence en iyi ve en başarılı editör özellikleri bakımından brackets editor’dur makalenin devamında brackets editor’e ait kendi özellikleri ve daha çok özellik katabileceğiniz bazı eklentileri sizlerle paylaşmaya çalıştım.
Brackets Editörü İçin Önerilen Eklentiler
Öncelikle Brackets nedir özellikleri nelerdir diyenler için kısa ve anlaşılır bir tanıtım video’su.Code
Kullandığım ve yararlı gördüğüm bazı brackets eklentilerini aşağıda sizler için paylaştım. Eklenti yüklemek için menüden Dosya(File) > Extension Manager(Eklenti Yöneticisi) ve açılan pencereden Avaible sekmesine geçerek yükleyeceğiniz eklentiyi arayabilirsiniz yüklemek için ise Install(Yükle) butonuna tıklayın yüklü eklentiler için ise Installed sekmesini kullanmalısınız silmek için ise Remove(Kaldır) butonunu kullanınız.
Bootstrap 3 Skeleton
Bootstrap 3 Skeleton
adlı eklentiyi yükleyip ardından CTRL+N
tuş kombinasyonları ile yeni bir dosya oluşturup sonrasında menüden Dosya(File) > New Bootstrap 3 Document seçeneğine tıklamak olacaktır sonuç olarak baştada belirttiğimiz gibi bootstrap css, js’leri dahil edilmiş ve jquery kütüphanesi dahil edilmiş örnek bazı bootstrap kodları eklenmiş olarak bir şablon oluşturacaktır.Brackets Icons
Sol tarafta yer alan proje dosyalarınız ve açık olan dosyalarınızın uzantısına göre çıkacak olan iconlar ile daha belirgin bir şekilde çalışabilirsiniz dosyalarınızla.
Desteklediği dosyaların listesi
- JavaScript
- JSON
- TypeScript
- CoffeeScript
- LiveScript
- HTML
- SVG
- XML
- PHP, SQL
- Java
- Ruby, Embedded Ruby, RDoc, Cucumber Feature files
- CSS, SASS, Less, Stylus
- Shell script, Batch
- Jade
- TXT
- Log
- Markdown
- PNG, JPG, JPEG, TIFF, ICO
- GIF
- MP4, WebM, OGG
- MP3, WAV
- EOT, TTF, WOFF
- GitIgnore, GitModules
- NPMIgnore
- HTAccess, HTPasswd, Conf
- YAML
- Project, Jscsrc, Jshintrc, Csslintrc, Todo, Classpath
- Zip, Rar, 7z, Tgz, Tar, Gz, Bzip
Brackets Rezymer
HTML Skeleton
Lorem Ipsum
Lorem Ipsum, masaüstü yayıncılık ve basın yayın sektöründe kullanılan taklit yazı bloğu olarak tanımlanır. Lipsum, oluşturulacak şablon ve taslaklarda içerik yerine geçerek yazı bloğunu doldurmak için kullanılır. eklentiyi yükledikten sonra lorem yazıp tab tuşuna bastığınızda sizin için rastgele anlamı olmayan kelimelerden oluşan bir cümle oluşacaktır eğer ne işime yarayacak diyorsanız web projelerinizde tasarımınızı denemek açısından bazı metinlere ihtiyac duyarsınız işte bu metinlere kolayca ulaşmak için kullanabilirsiniz.
Themes for Brackets
Response for Brackets
Code Folding
Brackets 1.3 versiyonu ile beraber dahili olarak gelmektedir.
vs code’da tab’a bastığımız otomatik yazma gerçekleşmiyor bunu gerçekleştirmek için hangi etiketi indirmem lazım acaba ?
VS Code içerisinde Emmet gömülü olarak geldiğinden tab’a bastığınız da otomatik tamamlama çalışıyor olması lazım bunun için bir şey kurmanıza gerek yok.
Teşekkürler. Geç tanışan benim için gayet yararlı bir yazı olmuş.
teşekkürler hocam
çok güzel bir makale olmuş Murat bey, özelliklere biraz daha ekleme yaparsanız çok daha iyi olacaktır. Kolay gelsin.
Teşekkür ederim görüşünüz için aktif olarak vscode kullanmaya başladığım için Brackets için eklenti önerilerini güncelleyemiyorum maalesef ama Brackets’i kullanmanız için özel bir sebep yoksa şiddetle tavsiye edebilirim VSCode’u.
Muhteşem bir makale olmuş, teşekkür ederim Murat ÖNER.
Ben teşekkür ederim yorumunuz için beğenmiş olmanıza sevindim.
Linklere reklam koyarak itibarını zedelememeni öneririm.
Üç-beş kuruş kazanmak için üç-beş insan kaybetmemek daha mantıklı.
Geri dönüş için teşekkür ederim en kısa sürede tüm sayfadaki kısa linkler kaldırılacaktır.